2019. január 27., vasárnap

Dee Dumas - Piszkos Alku

Köszönöm a recenziós
példányt az Álomgyárnak!




Cím: Piszkos Alku
Író: Dee Dumas
Kiadó: Álomgyár
Fülszöveg: Engedd, ​hogy téged is megbabonázzon a Kelet csábító illata! 
Mathieu Darrieux nagy álma vált valóra, amikor megalapította párizsi parfümgyárát, melyet lányával közösen vezet. A francia parfüm különleges, keleties alapanyagait egy kairói férfitól, Qasimtól szerzi be, akivel végül társtulajdonosi viszonyba kerülnek, így a cég óriásivá növi ki magát.
Egy félreértés azonban nemcsak a két férfi barátságát, de a társtulajdonosi viszonyukat is tönkre teszi, aminek következményeként Qasim kilép a cégből, ezzel a csőd szélére sodorva egykori üzlettársát.
Zoé, Mathieu lánya, nem tudja tovább nézni apja álmának megsemmisülését, ezért úgy dönt, Kairóba utazik, hogy segítséget kérjen Qasimtól. Bár a férfi elutasítja őt, a fiának, Zakariának megesik rajta a szíve. Zakaria hiába szerelmes évek óta Zoéba, képtelen önzetlenül segíteni a lánynak, ezért egy olyan tisztességtelen ajánlatot tesz, ami miatt a nő gyűlölete a férfi iránt tovább mélyül.
Vajon egy fiatal nő feláldozná magát az apja álma miatt? S ha igen, beleszerethet egyáltalán a gyűlölt férfiba? Ráadásul előbb-utóbb szembesülnie kell Zakaria múltjával is. S mi történik akkor, ha ebből a múltból felbukkan egy ismeretlen gyermek?
Dee Dumas a nagy sikerű Marokkói szerelem és a Tiltott vágy című regényei után ezúttal Franciaországban és Egyiptomban kalandozva keresi a választ a kérdésre: vajon milyen vékony a határvonal szerelem és gyűlölet között.


Kritika: 

Borító: Tetszik a szín világ, igen erős és mégis sokat sejtető. Talán ezért is imádom annyira a lilát, a borítón meg valami eszméletlenül jól áll!


Vélemény: Mindig is hadilábon álltam más kultúrákkal, nem igazán fogott meg egy sem, vagy épp belezavarodtam. Egészen addig, míg a kezembe nem került Dee Dumas könyve, aki segített eligazodni és hozzá kaptam még egy románcot is, ami teljesen elvarázsolt. A plusz még amit hozzá kaptam az a parfüm története, egy - egy résznél. Aki ismer, az tudhatja, hogy mióta elolvastam "A Parfüm - Egy gyilkos történetét" Patrick Süskind könyvéből, érdekelnek az ilyen illatanyagokkal foglalkozó könyvek. Megvolt benne minden ami kell, sírtam, nevettem, néha elszörnyedten, de alapjáraton a kedvenc könyvemmé emelem! Zoe és Zakaria története nem mindennapi, hisz két teljesen különböző világban élnek, a kémia mégis ott van közöttük, és minél többet olvas az ember, egyre jobban lobban fel a láng a két főszereplő között. Amolyan ellentétek vonzzák egymást, csak kicsit más formában.
Kedvenc szereplő: Zakaria, egyértelműen!


Összességében:
Gazdagodtam tudással, egy történettel, izgalommal, könnyekkel és nevetéssel. Kell ennél több?:D



A könyvet ezen a linken tudod
megrendelni, most 40%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése