2018. november 17., szombat

Baráth Viktória - Az igazság nyomában

Köszönöm a recenziós példányt az Álomgyárnak



Cím: Az igazság nyomában
Író: Baráth Viktória
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 427
Fülszöveg: Perzselő ​hangulat a tárgyalóteremben 

Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik… 

Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél érdekében? 
Baráth Viktória, a kétszeres Aranykönyv-díjra jelölt szerző regénysorozatának első része romantikában, szenvedélyben és izgalmas fordulatokban egyaránt bővelkedik. Betekintést nyerhetünk az igazságszolgáltatás lebilincselő világába, ahol az ellenségeink könnyen válnak barátokká, a barátaink pedig ellenségekké.




Kritika:

Borító: Lágy mégis erősen domináló színek, igazán passzolnak egymáshoz és tökéletesen nyújtják a tárgyaló terem hangulatát. (Hozzá téve, nekem is pontosan ilyen körmöm lett, nem is tudom miért, lehet már akkor tudtam, hogy tetszeni fog a könyv :D )
A könyvről: Mikor elkezdtem olvasni, úgy voltam vele, fáradt voltam, túl akartam esni rajta, és ez a hangulat az első 100 oldalig megmaradt utána már érdekelni kezdett a vég kifejlett és tömtek magamba a sorokat, egyfolytában azon töprengve, hogy hú, basszus, na derüljön már ki az igazság.
Az elején megismerhettem Hannaht, ahogy éli a mindennapjait, lefokozták és van egy meleg legjobb barátja. Pozítivan áll a dolgokhoz, igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy visszakapja a helyét és tárgyalásra mehessen, ahol úgy érzi, a helye van. Egy apró véletlennek köszönhetően megkapja az ügyet, méghozzá az államügyész lányának az ügyét kell megnyernie. Itt az ember tényleg nem gondol semmi rosszra, felfogja egy egyszerű kis ügynek, vagyis magamból kiindulva. Hannah munkából hazamenet összefut az új szomszédjával, Maxszel, aki aranyos kisfiús mosolyával leveszi a lábáról a lányt. Randira hívja, amit főhősnőnk szívesen el is fogad, megy a turbékolás, egy hullámhosszon pendülnek, Hannah karrierje is felfelé ívelni látszik. De emberek, ez csak 100-150 oldal volt. Érdekelt, nem hagyott nyugodni, hogy mi az ami az írónő eszébe juthat, de hamar meg is tudtam, ami után csak a levegőt bírtam kapkodni, ismételgetve, hogy: Miiiiiiiii???? Mivaaan? Micsoda? (Vicces látvány voltam, anya szerint:D)
Szóval ott tartottam, hogy minden sínen volt, de gyanakodtam, mert az életben és a könyvekben általában olyankor jön a fekete leves. És jött is, mint derült égből a villám csapás!




Hannah rövid intervallumon belül vesztett el mindent ami fontos volt számára, az udvarlóját és legjobb barátját. De még sem adta fel, erős nő módjára ment tovább, amiért borzasztóan megkedveltem. Jason és Hannah amolyan se veled, se nélküled kapcsolatba kerülnek, ami amúgy irtó aranyos ha úgy nézzük. Igyekeznek megnyerni az ügyet, ki-ki a maga álláspontja szerint, de ahogy egyre mélyebbre ássák magukat benne, úgy derülnek ki olyan titkok amik nem várt fordulatokhoz vezetnek. Itt jön a kérdés, vajon ez össze hozza őket? Nos, aki kíváncsi olvasson bele!


Ha megakarod rendelni, kattints ide


Összességében:
Tetszett, hogy az írónő nem hagyta figyelmen kívül egy karakterét sem, mindegy milyen apró dolgot képviselt, azt felhasználta. A stílusa pedig egyszerű volt, nem kellett órákat gondolkodnom egy mondat jelentésén, ami plusz pontnak számít nálam. Miközben olvastam, úgy vetült le a könyv a szemem előtt, mint egy film és megmernék esküdni, hogy mozi vásznon is megállná a helyét!:D
Merem ajánlani mindenkinek aki szereti a nem várt fordulatokat, ha ideg tépő befejezést kap, és a romantika se áll messze tőle, mivel ez a könyv, zseniális! 


Kedvenc idézetek:



- Meg sem próbálsz rám csörögni, hogy nem hamis számot adtam-e meg? - kérdezem meglepetten.
- Miért, azt adtál meg? - néz rám értetlenül.
- Nem - rázom meg a fejemet.


[...] Lehet, hogy a reggeli számláját már látta, de azt valószínűleg nem sejti, hogy este többször is bekapcsoltam a fizetős pornócsatornát, de mindig csak egy-egy percre. Igaz, hogy már nem utálom annyira, mint eddig, de azt tudnia kell, hogy nem lettünk puszipajtások.



- Abbahagynád? - szólok közbe. - Miért nem tudsz csak egyszer normális emberként viselkedni?
- A pszichiáterem szerint ez védekező mechanizmus - vonja meg a vállát, miközben bekap egy adag tésztát -, de szerintem csak nem meri kimondani, hogy egy seggfej vagyok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése