2019. október 4., péntek

Flynn Berry - Hiába futsz

Köszönöm a recenziós példányt az Álomgyárnak!


Cím: Hiába futsz
Író: Flynn Berry
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 304
Fülszöveg: Claire ​sokat dolgozik, körzeti orvos Londonban, csendesen, egyszerűen él. És ő az ország egyik leghírhedtebb gyilkossági gyanúsítottjának a lányja, bár ezt nem tudja róla senki. Majd harminc év telt el azóta. Claire és az öccse az emeleten aludtak, míg a házban brutális rémtettet követtek el. Másnap reggel megtalálták apjuk autóját a La Manche csatornához közel, a vezetőülés vérfoltos volt. Claire édesanyja határozottan állította, hogy látta a férfit a házukban azon az éjszakán, de az apa kiváltságos és befolyásos barátai fenntartották, hogy Lord Spencer ártatlan. Ő volt száz éve az első lord, akit gyilkossággal vádoltak, és aki eltűnt, azóta sem találták. 
Mikor a rendőrség értesíti Claire-t, hogy megtalálták az apját, a lány gondosan felépített élete darabokra hullik. Nem tudja, vajon egy gyilkos lánya-e vagy egy olyan férfié, akit igaztalanul megvádoltak, de hamarosan kiderül, milyen messzire képes elmenni a lány, hogy megtudja az igazságot.



Vélemény





Nagy reményekkel álltam neki a könyvnek, mostanában felkeltették az érdeklődésem a krimi és thriller történetek, így úgy gondoltam ez is tetszeni fog. Mekkorát tévedtem. 
Történetünk kezdete egy átlagos estét rögzít, ahogy főszereplőnk sétál. Félelemben él, azt hiszi szinte minden dohányzó emberre, hogy az apja, és miatta tért vissza. Egyre jobban látszik rajta, hogy paranoiás, ami már kezdett az őrületbe kergetni, végül 60 oldal után feladtam. Még a feléig se bírtam eljutni, folyton kifogásokat kerestem, hogy miért ne olvassam. Tetszett a borító, a fülszöveg hívogató volt, reménykedtem, de csalódnom kellett. Alig történt valami, ez az egy helyben tengődés, a túl sok rizsa kikészített. Lehet ha tovább olvastam volna, talán, de csak talán azt mondhattam volna, hogy hmm, nem rossz, megérte elolvasni, de nem. Ha az eleje nem ragadott meg, ha az első fejezet nem olyan ami arra késztet, hogy tovább olvassam, akkor halott ügy, nem tárgyalok a könyvvel. Nem is az a lényeg, hogy nincs benne romantika, szeretem az olyan könyveket amik feldolgoznak egy traumát, de csak ha jól megvan írva. Sajnálatos módon ez nem volt, legalábbis nekem nagyon vontatott volt. 
Sajnálom, de ez nem az én könyvem volt.



A könyvet megtudod rendelni az Álomgyár oldalán!

1 megjegyzés:

  1. Wynn Slots - Mapyro
    WYNN Slots. Casino. 세종특별자치 출장안마 999 용인 출장마사지 WYNN Street, Las Vegas, NV 89109. Get Directions. 전주 출장샵 995 WYNN ST, Las 성남 출장마사지 Vegas, NV, 89109. Directions. 890-2000-1000. Phone. 충청남도 출장마사지

    VálaszTörlés